De Kennel

Onze kennel Lakeside Pride is gevestigd in Castricum, vlak bij strand en duin, maar ook niet ver van steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Wij houden ervan om met de honden de natuur in te gaan, maar een dagje naar de stad vinden we ook leuk; uiteraard in gezelschap van onze honden.
Op dit moment fokken wij alleen de Lagotto Romagnolo. Een paar jaar geleden fokte wij ook de Lakeland terrier, maar sinds het overleden van onze laatste Lakeland terrier zijn wij hier met gestopt (zie de andere zijde van onze website). Maar onze hart kloppen nog altijd als we een Lakeland terrier tegenkomen.

Het fokken van honden en de start van de socialisatie is voor ons echt ‘een vak apart’; hiermee staat of valt de toekomst van een plezierige huishond.
Deskundigheid, klantgerichtheid en eerlijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Een hond kopen en opvoeden is een belangrijk proces. Een hond is een ‘leven lang’ onderdeel van het gezin en goede omgangsvormen tussen mens en hond zijn essentieel voor het plezier en geluk van beiden. Een vertrouwensband met (aspirant) pup-kopers vinden wij dus heel belangrijk.

De Lagotto Romagnolo en de Lakeland terrier hebben een ding gemeen: ze verharen niet en kunnen dus een positieve werking hebben voor mensen die gevoelig (allergisch) zijn voor honden.

De liefde voor de Lagotto Romagnolo komt voort uit onze wens om te kunnen werken met een hondenras dat uitgesproken retriever-kwaliteiten heeft, maar niet te groot is en ook niet verhaart. In Zweden is de Lagotto Romagnolo bezig uit te groeien tot een zeer populair ras. Een praatje met de Zweedse douane, waar de Lagotto als drugs-speurhond wordt gebruikt, levert een groot aantal redenen voor die populariteit op: de hond is erg goed te trainen, is sociaal en gehoorzaam en heeft ook nog een bijzonder goede neus. Daarnaast heeft de Lagotto veel eigenschappen die het een ideale huishond maken, zolang hij maar de benodigde beweging krijgt.
Bij het fokken van deze hond dient met enkele zaken rekening gehouden te worden, waarvoor kennis en ervaring vereist is. Hierover meer onder de beschrijving van het ras.DSC_0218
Leca, Ronja en hun bazen op het Castricumse strand

Castricum-NH
Castricum, NH